بیمه عمر و حوادث چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟ بیمه عمر و حوادث یکی از بیمه نامه های ارزان قیمت از نظر حق بیمه است و تقریباً رایج است که اکثر سازمان ها و ادارات دولتی و حتی تعداد بیشتری از شرکت ها و سازمان های خصوصی برای کارکنان خود انجام می دهند. بیمه عمر گروهی بیمه نامه ای است که در صورت وقوع حادثه و فوت ناشی از تصادف یا فوت طبیعی در قبال حق بیمه ناچیز، پوشش بیمه ای مناسبی را به بیمه شدگان خود ارائه می دهد. برای آشنایی بیشتر با این بیمه نامه با ما همراه باشید.
بیمه عمر و حوادث چیست؟
در اغلب واحدهای تجاری و صنعتی کارگرانی هستند که به دلیل نوع کار خود در معرض خطرات جدی قرار دارند و در صورت بروز حادثه نمی توانند مرخصی استعلاجی را پرداخت کنند و در صورت فوت خانواده هایشان بدون کمک می مانند و قیمت و منبع مالی برای امرار معاش ندارند، بیمهشده میتواند خسارات اقتصادی ناشی از حادثه به سرپرست خانوار یا افراد تحت تکفل وی را با بیمه حوادث گروهی پوشش دهد. پوشش های اصلی این بیمه نامه فوت و ازکارافتادگی دائم (کل یا جزئی) می باشد و در صورت درخواست بیمه گذار می توان هزینه های درمانی ناشی از حادثه را نیز به عنوان پوشش ثانوی مطالبه کرد.
تعریف حادثه در بیمه
حادثه بیمه عمر هر حادثه ناگهانی ناشی از عوامل خارجی است که بدون قصد و اراده بیمه شده رخ دهد و منجر به از کار افتادگی، نقصان، هزینه های درمانی یا فوت بیمه شده شود. با توجه به گزارش نشدن حادثه، پوشش حوادث بیمه عمر فاقد دوره انتظار بوده و از زمان شروع قرارداد فرد تحت پوشش بیمه حوادث قرار می گیرد.
پوشش حادثه در بیمه عمر و بیمه زندگی
پوشش حوادث در بیمه عمر یکی از چندین پوششی است که بیمه نامه عمر در صورت نیاز به شما ارائه می کند. اطلاع از این پوشش موثر بیمه عمر به شما کمک می کند تا با دقت بیشتری بیمه نامه عمر مناسب خود را انتخاب کنید.
بر همین اساس در این مقاله توضیح داده ایم که پوشش حوادث بیمه عمر شامل چه مواردی می شود و چگونه می تواند در حوادثی که برای شما اتفاق می افتد کمک مالی به شما کند. برای آشنایی بیشتر با این پوشش مهم، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
موارد تحت پوشش بیمه حادثه یا پوشش حادثه بیمه عمر
به طور کلی 4 نوع پوشش بیمه حوادث وجود دارد که به عنوان خطر شناخته می شوند. این خطرات عبارتند از:
- ریسک فوت (پوشش اصلی بیمه عمر)
- نقص عضو و از کار افتادگی دائم (پوشش اصلی بیمه عمر)
- ریسک جرح (پوشش فرعی بیمه عمر)
- ریسک از کار افتادگی موقت (پوشش فرعی بیمه عمر)
در پوشش حادثه، سرمایه بیمه شده مربوط به فوت و از کارافتادگی یا از کارافتادگی دائم به یکباره تعیین می شود و در صورت وقوع حادثه، سرمایه مذکور قابل پرداخت است.
انواع پوشش حادثه بیمه عمر
در زیر انواع پوشش بیمه عمر در صورت بروز حادثه را معرفی کرده ایم. عموماً در بیمه عمر کلیه خطرات شغلی، حرفه ای، ورزشی، تحصیلی، کاری، مسافرت و سایر خطرات در هر ساعت از شبانه روز تحت پوشش قرار می گیرد. در ادامه این عناصر را با جزئیات بیشتری بررسی کرده ایم.
- پوشش فوت در اثر حادثه
- پوشش نقص عضو در اثر حادثه
- پوشش هزینه پزشکی در اثر حادثه
- پوشش از کار افتادگی دائم در اثر حادثه
- پوشش از کار افتادگی موقت در اثر حادثه
- پوشش خطرات اضافی بیمه حوادث در بیمه عمر
پوشش های خطرات اضافی بیمه حوادث در بیمه عمر
پوشش خطر اضافی بیمه عمر معمولاً شامل زلزله، آتشفشان، اعتصاب، شورش و شورش می شود. جالب است بدانید که یکی از پوشش های اضافی که بیمه عمر در قسمت حوادث به بیمه شدگان خود ارائه می کند، این نوع پوشش است.
بر این اساس اگر بیمه شده پوشش زلزله و آتشفشان یا اعتصاب، شورش و شورش را فعال کرده باشد و در اثر یکی از این دو مورد فوت کند، مبنای محاسبه فوت وی فوت تصادفی است و شرکت بیمه فوت وی را به فوت ناشی از حادثه کل مبلغ فوت طبیعی و تصادفی را تحت بیمه نامه به وراث می گیرد و می پردازد.
تبصره: تعهد بیمهگر به جبران هزینههای پزشکی، جراحی و بیمارستانی حداکثر تا سقف مقرر در بیمهنامه با در نظر گرفتن سقف معینی صادر میشود که ممکن است برای شرکتهای مختلف بیمه متفاوت باشد.
نکات لازم بیمه حوادث
- حداکثر سن بیمه حوادث گروهی تا 75 سال می باشد.
- حداکثر سرمایه برای هزینه های درمانی 20 درصد سرمایه فوت ناشی از حادثه می باشد.
- حق بیمه این نوع بیمه بسته به نوع فعالیت و حرفه افراد محاسبه و اعلام می شود.
استثنائات بیمهنامه بیمه حوادث
موارد زیر یا تحقق خطرات ناشی از آن مشمول تعهدات بیمه گر نمی باشد:
- الف) خودکشی یا اقدام به خودکشی.
- ب) صدمات بدنی عمدی ناشی از بیمه شده
- ج) مستی یا مصرف هر گونه دارو و مواد روانگردان
- د) استفاده از داروهای کاهش دهنده هوشیاری و القای خواب بدون تجویز پزشک
- هـ) دخالت بیمه شده در اعمال مجرمانه اعم از مشاهده، مشارکت یا مساعدت در آن
- و) هر نوع دیسک یا فتق بیمه است
- ز) بیماری و جنون بیمه شده مگر اینکه جنون ناشی از تحقق خطر موضوع این بیمه باشد
- ح) فوت بیمه شده در اثر حادثه ناشی از عمد ذینفع (اعم از مدیریت، مشارکت یا علی البدل). در این صورت بیمه گر تنها موظف به پرداخت سهم سایر ذینفعان از سرمایه بیمه خواهد بود.
- ط) جنگ (به استثنای انفجار یا بهره برداری از تجهیزات نظامی به جا مانده از جنگ)، قیام، انقلاب، شورش، اعتصاب، شورش، شورش، کودتا و احتیاطات مقامات نظامی و انتظامی.
- ی) فعل و انفعالات زلزله، آتشفشان و هسته ای.
- ک) ورزش های رزمی و حرفه ای، شکار، اسب سواری، قایق سواری، موتورسیکلت سواری، رانندگی یا سوار شدن به هواپیمای آموزشی، تحقیقاتی و غیرتجاری، رانندگی یا سواری بر خودروی سواری (مسابقه ای)، رانندگی یا هلیکوپتر سواری، غواصی، پرش با. چتر نجات و کنترل بادبادک یا سایر وسایل پرواز بدون موتور.
- تبصره 1- خطرات مندرج در بندهای ط، ی و ک با موافقت کتبی بیمه گر و دریافت حق بیمه مربوطه قابل پوشش بوده و برای پوشش بند 1 رعایت موارد زیر الزامی است:
- ل) بیمه شده نباید در تحقق خطر بیمه مشارکت داشته باشد.
- م) بیمه گر می تواند با اخطار کتبی 10 روزه پوشش بیمه ای موضوع بند مذکور را خاتمه دهد.
- ن) حوادث ناشي از رانندگي توسط بيمه شده در صورتي كه گواهينامه معتبر نداشته باشد و با نوع وسيله نقليه مورد استفاده مطابقت نداشته باشد.
چرا به پوشش حادثه در بیمه عمر نیاز داریم؟
شهرنشینی و گسترش عمر ماشینی منجر به افزایش خطرات و صدمات انسانی شده است. از طرفی حوادث، حوادث حرفه ای و غیرحرفه ای و حتی شرایط غیرمترقبه می تواند در زندگی هر فردی رخ دهد و ادامه زندگی را بسیار سخت و حتی غیرممکن کند.
از سوی دیگر، هزینه های بالای درمان و نگهداری مصدوم و بدتر از آن، آزاری که برای خانواده و اطرافیان ایجاد می شود، باعث شده است که حادثه همانطور که از نامش پیداست مسیر زندگی افراد را به کلی تغییر دهد. این موارد نشان می دهد که پوشش حوادث چقدر در بیمه عمر اهمیت دارد و می تواند در بدترین و سخت ترین شرایط ناجی شما باشد.
همچنین باید در نظر گرفت که بسیاری از افراد ممکن است در هنگام وقوع حوادث دسترسی کمی به منابع مالی داشته باشند و نتوانند از عهده هزینه های آن برآیند. این پوشش به شما کمک می کند تا در این شرایط آرامش خاطر داشته باشید.
بیمه حادثه با پوشش حادثه بیمه عمر تفاوت دارد؟
اگرچه یکی از مهم ترین پوشش ها در بیمه های عمر، پوشش حوادث است، اما باید بدانید که بیمه حوادث را می توان به عنوان بیمه نامه ای جدا از بیمه نامه زندگی، تهیه کرد. انواع مختلفی از بیمه حوادث به عنوان بیمه تکمیلی وجود دارد. از طرفی این بیمه شامل تعداد زیادی زیرمجموعه است که موارد مختلفی را شامل می شود. انواع بیمه حوادث شامل موارد زیر است:
- بیمه حوادث راننده
- بیمه حوادث نوروزی
- بیمه حوادث انفرادی
- بیمه حوادث خانواده
- بیمه حوادث سازمان ها
- بیمه حوادث مهد کودک
- بیمه حوادث دانشجویان
- بیمه حوادث دانش آموزی
- بیمه حوادث گروهی کوتاه مدت
بیمه عمر و حوادث گروهی مناسب چه کسانی است؟
با توجه به مزایا و پوشش هایی که بیمه عمر و بیمه حوادث گروهی دارد، بهتر است این بیمه نامه برای تمامی افراد شاغل در تمامی طبقات شغلی تهیه شود.
از کارکنان اداری که در محل کار در معرض خطر بالایی نیستند تا گروه های کاری پرخطر از جمله کارگران تولیدی و عملیاتی که ریسک بسیار بالایی در محل کار دارند. با استفاده از پوشش این بیمه نامه در زمان وقوع حادثه، تمامی افراد شاغل به این بیمه نامه نیاز دارند و می توانند تحت پوشش 24 ساعته حوادث شغلی و غیر شغلی یا خطرات شخصی قرار بگیرند.
نکته نهایی در مورد بیمه عمر و حوادث چیست؟
بنابراین قصد ما این بود که شما را با پوشش حوادث زندگی آشنا کنیم. همانطور که توضیح دادیم پوشش بیمه عمر حوادث یکی از پوشش های مهم این بیمه است. با خرید این پوشش می توانید از مزایای مالی در هنگام تصادف بهره مند شوید و تا سقف تعیین شده خسارت دریافت کنید.
امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به تمامی سوالات و شبهات شما در مورد پوشش بیمه حوادث عمر پاسخ دهیم. همچنین می توانید نظرات و سوالات خود را در قسمت نظرات بنویسید تا کارشناسان ما در بیمه عمر پاسخگوی سوالات شما باشند.
نقش اقتصاد درمان در حوزه سلامت