صنعت حمل و نقل پیچیدگی های خود را دارد. از اینکه برای هر محموله چه نوع وسیله نقلیه ای باید در نظر گرفته شود، نحوه بارگیری و چیدمان به گونه ای که محموله آسیبی نبیند یا چگونه یک بار تخلیه و جابجا شود تا بیمه بار که یکی از عوامل مهمی است که نباید انجام شود. به هر طریقی نادیده گرفته می شود. اما محموله خودبیمه می تواند انواع مختلفی داشته باشد. بیمه ها هم با توجه به خدماتی که ارائه می دهند و هم بر اساس نوع حمل و نقل به چند دسته تقسیم می شوند.
شاید به طور کلی با اصطلاح بیمه آشنا باشید. بیمه با پرداخت هزینه ای به نام حق بیمه برای یک کالای خاص فعال می شود و در صورت بروز مشکل برای آن کالا، بیمه خسارت ناشی از آن را پرداخت می کند. مثلاً وقتی فردی بیمه است با توجه به بیمه ای که دارد در زمان بیماری می تواند بخشی از مرخصی استعلاجی را تحت بیمه پرداخت کند.
یا زمانی که خودرویی را بیمه می کنید، زمانی که خراب می شود، می توانید هزینه های مورد نیاز برای بازیابی خودرو را از بیمه با توجه به آن بیمه دریافت کنید. در واقع بیمه باربری هم همینطور است.
بیمه باربری بیمهای است که بیمهگر در ازای دریافت حق بیمه از بیمهگذار، متعهد میشود در صورت بروز مشکل و خسارت در حین انتقال کالا از مبدا به مقصد به دلیل وقوع حادثه، کلیه خسارات وارده به بیمهگذار را بپردازد. خطرات مندرج در بیمه نامه همچنین در برخی موارد خسارات وارده به شخص ثالث از این بیمه پرداخت می شود.
بیمه باربری شامل موارد زیر است:
- بیمه باربری داخلی
- بیمه باربری صادراتی وارداتی
- بیمه باربری ترانزیتی
- بیمه CMR