با ما تماس بگیرید

09191045494

شروع کنید

درخواست مشاوره

بیمه باربری چیست و چه مزایایی دارد؟

بیمه باربری چیست و چه مزایایی دارد؟

بیمه باربری چیست و چه مزایایی دارد؟ رسیدن سالم محموله به مقصد نه تنها برای صاحب اصلی محموله، بلکه برای شرکت حمل و نقل نیز بسیار مهم است. البته این فقط محموله نیست که باید سالم به مقصد برسد. بلکه باید به عدم آسیب رساندن به افراد و وسایل نقلیه توجه شود، به هر حال حادثه خبرساز نیست.

مهم نیست که چقدر مراقب باشید، باز هم ممکن است تصادفات در حمل و نقل رخ دهد. خوشبختانه با بیمه باربری یا حمل و نقل می توان میزان خسارت را به حداقل رساند. در واقع بیمه بار برای کسانی که در زمینه حمل و نقل بار فعالیت می کنند و یا می خواهند وارد شوند بسیار مهم است. اما این بیمه نامه چیست، انواع آن چیست و چرا باید آن را خریداری کرد؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را بیاموزیم.

بیمه باربری چیست؟

بیمه باربری یکی از پرکاربردترین انواع بیمه است که تحت پوشش بیمه قرار می گیرد. بیمه نامه باربری پوششی است که بیمه گر متعهد می شود در ازای دریافت حق بیمه، هزینه خسارت وارده به بار بیمه شده را بپردازد. پوشش بيمه بار شامل خطرات ناشي از جابجايي بار از مبدا تا مقصد مشخص شده در بيمه نامه مي باشد. این خطرات ممکن است منجر به از بین رفتن یا آسیب به محموله شود. ضمناً چنانچه بیمه شده طبق قوانین بین المللی موظف به پرداخت هزینه ها باشد، خسارت وارده به کالا توسط بیمه بار جبران و هزینه های آن نیز پرداخت خواهد شد.

به همین منظور قبل از هر چیز بیمه باربری را برای شما توضیح می دهیم. بیمه باربری یا بیمه حمل و نقل قراردادی است بین شرکت حمل و نقل و صاحب کالا با بیمه گذار که به موجب آن بیمه گر متعهد می شود در صورت وارد آمدن خسارت به اموال و اشخاص ثالث در قبال دریافت مبلغی از بیمه گر خسارت وارده را جبران کند. در واقع در حین انتقال کالا از مبدا به مقصد، در صورت وارد شدن خسارت و یا متحمل شدن هزینه های بیمه گر، خسارت بر اساس مفاد بیمه نامه توسط بیمه گذار پرداخت می شود.

انواع بیمه باربری

انواع بیمه های حمل کالا بر اساس چند دسته مختلف تقسیم می‌شوند که به شرح زیر می باشد:

  • محدوده جغرافیایی
  • نوع حمل
  • بر اساس پوشش

انواع بیمه باربری بر حسب محدوده جغرافیایی

  • بیمه حمل و نقل و بار وارداتی

این بیمه نامه اجباری برای واردکنندگان کالا و در واقع برای افراد یا شرکت هایی است که قصد خرید کالا از کشورهای خارجی را دارند. البته خرید به صورت برات و بدون انتقال ارز و اعتبار اسنادی می باشد.

  • بیمه حمل و نقل صادراتی و بار

اما منظور از بیمه حمل و نقل در بخش صادرات چیست؟ در این بیمه نامه برای محصولات و کالاهایی که به هر روشی از ایران به سایر کشورها صادر می شود، از بیمه کالاهای وارداتی استفاده می شود. با توجه به بیمه حمل کالا برای صادرات، چنین مواردی تحت پوشش بیمه باربری قرار می گیرد.

  • بیمه باربری ترانزیت

در این بیمه نامه کشور ایران تنها در مسیر حمل و نقل کالا قرار دارد. به عبارت دیگر مبدا و مقصد کشورهای دیگر هستند. در این نوع از نرخ و شرایط بیمه صادراتی استفاده می شود. همچنین داشتن مجوز بیمه بار و حمل و نقل الزامی است.

  • بیمه باربری داخلی

این بیمه نامه فقط در داخل مرزهای کشور معتبر است و کلیه کالاهای تردد در داخل کشور تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.

بیمه باربری داخلی به سه روش زیر صادر می شود:

  • بیمه نامه عمومی: این شرایط اساسی، مقررات و تعهدات قانونی طرفین و همچنین سرمایه بیمه را مشخص می کند. ضمناً توافق شده است که پایتخت تا پایان ادامه داشته باشد.
  • بیمه نامه پوشش باز: هر هفته یک گواهی از طرف بیمه گر صادر می شود و میزان حق بیمه با توجه به سرمایه جابجا شده تعیین می شود. بیمه سامان یکی از شرکت هایی است که این گونه بیمه نامه ها را صادر می کند.
  • بیمه نامه معمولی: برای کالاهای خاصی صادر می شود. بیمه گر باید مشخصات، شرایط و نحوه حمل کالای مورد نیاز خود را بداند.

اصطلاحات تخصصی بیمه باربری

اصطلاحات تخصصی بیمه باربری

قبل از اینکه بخواهیم به جزئیات بیمه باربری بپردازیم، بهتر است ابتدا با شرایط و ضوابط این بیمه نامه آشنا شویم. شرایطی که در انواع بیمه حمل و نقل بارها با آن مواجه خواهید شد. این اصطلاحات شامل موارد زیر است:

  • زبان همگانی

این یکی از اصول مهم دریانوردی است و بر اساس این اصول، در یک سفر دریایی، همه افراد درگیر در صورت آسیب داوطلبانه به کشتی یا کالا، برای نجات خود از مواد اضطراری، سهم خود را به اشتراک می گذارند.

  • بیمه اتکایی

این یک قرارداد واگذاری است که در آن بیمه‌گر بخشی از تعهدات خود را فراتر از توانایی مالی و فنی به شرکت بیمه دیگری واگذار می‌کند. به عبارت دیگر بیمه می کند.

  • بارنامه

در واقع اوراقی است که در آن موسسه بیمه و حمل و نقل اطلاعاتی مانند:

  1. نام
  2. آدرس گیرنده و فرستنده کالا
  3. مشخصات، مقدار و وزن کالا
  4. مبلغ بار نوشته شده است. بارنامه همان قرارداد حمل و قبض کالا و سند مالکیت است.
  • Total Loss

این بیمه نامه تا رسیدن به ورودی کشور مقصد معتبر بوده و شامل خسارت آن در یک مرحله به دلیل آتش سوزی، غرق شدن و یا سقوط هواپیما می باشد.

  • واقعی

این زمانی است که کالا در اثر حادثه ای مانند آتش سوزی یا غرق شدن به طور کامل از بین می رود.

  • فرضی

برای زمانی که هزینه تعمیر یا تمدید محصول بیشتر از ارزش خود محصول باشد، در این صورت بیمه‌گر آماده پرداخت خسارت خواهد بود.

  • ارزش بیمه

در صورت عدم توافق مشخص بین بیمه گر و بیمه گذار، ارزش بیمه نامه شامل: مجموع قیمت خرید کالا، هزینه حمل و نقل و غیرانتفاعی خواهد بود.

عدم النفع در بیمه باربری چیست؟

عدم النفع غیرانتفاعی یا عدم النفع برای بیمه نامه های مختلفی صادر می شود که یکی از آنها بیمه نامه باربری است. در بیمه باربری شرایطی وجود دارد که علاوه بر خسارت اصلی می تواند موجب خسارت جانبی شود.

هنگامی که محموله آسیب می بیند، نه تنها خسارت وارده به محموله، بلکه خسارت ناشی از تاخیر در حمل بار نیز باید جبران شود. شرایط بیمه بار به گونه ای است که میزان عدم النفع معادل 10 درصد از مجموع قیمت خرید کالا و هزینه حمل و نقل آن می باشد. البته اگر توافق دیگری در این راستا صورت نگرفته باشد.

  • پارتشیپمنت

یعنی حمل کالا از مبدا به مقصد طی چند مرحله انجام می شود.

  • ترانشیپمنت

در این روش توسط چندین وسیله حمل و نقل مختلف مانند کشتی، هواپیما و … منتقل می شود. در واقع چند بار کالا از یک وسیله نقلیه تخلیه و در وسیله نقلیه دیگر بارگیری می شود

  • FOB

به این اصطلاح تحویل در کشتی نیز می گویند و در واقع به معنای هزینه تا زمان تحویل به کشتی است. بدین ترتیب فروشنده باید قیمت کالا را به محل تحویل اصلی بپردازد. سایر هزینه ها اعم از حمل و نقل، بیمه و … به عهده خریدار می باشد. این موضوع بر اساس قوانین بین المللی است.

  • Cross Stuffing

به عمل تخلیه کالا از یک کانتینر و بارگیری مجدد آن در کانتینر دیگر گفته می شود

  • باراتری

عملی که توسط فرمانده، دریانورد و خدمه به صورت عمدی یا غیرعمدی انجام می شود و موجب خسارت به کشتی و کالا می شود در بیمه باربری براتری نامیده می شود.

مزایای استعلام و خرید آنلاین بیمه باربری

  • امکان ثبت درخواست استعلام و خرید آنلاین بیمه باربری داخلی و وارداتی
  • اعلام حق بیمه از طریق پیامک در مدت زمان کوتاه (حداکثر 24 ساعت کاری)
  • صرفه‌جویی در زمان و کاهش هزینه‌های رفت و آمد
  • عدم نیاز به مکاتبات و نامه‌نگاری‌های مختلف بین بیمه‌گذار و بیمه‌گر
  • اعمال تخفیفات ویژه در نرخ بیمه‌های باربری به صورت آنلاین

معرفی پوشش های بیمه ای و ریسک های تحت پوشش در بیمه نامه های باربری

بر اساس نوع پوشش بیمه ای، بیمه باربری را می توان به 4 دسته مختلف طبقه بندی کرد. این دسته بندی ها به عنوان بندهای A، B و C شناخته می شوند. یک دسته اضافی به نام کل ضرر وجود دارد. هر یک از این کلاس ها خطرات و خطرات مختلفی را پوشش می دهند. در زیر با انواع پوشش های بیمه ای آشنا می شویم:

  • خطرات بیمه‌شده تحت شرایط C

در پوشش بیمه بار بند ج، انواع آتش سوزی، انفجار، زمینگیر شدن، غرق شدن، واژگونی یا خارج شدن از ریل وسیله نقلیه زمینی، برخورد با اجسام خارجی، تخلیه کالا در بندر اضطراری، تلفات کلی، بازخرید و تخلیه کالا در دریا، سهم مشارکت بیمه شده از کل خسارات و هزینه های نجات تحت پوشش بیمه باربری است.

  • خطرات بیمه شده تحت شرایط B

بیمه بار تحت شرایط B، علاوه بر تمام خطرات بیمه شده در شرایط C، مانند خطرات زلزله، آتشفشان، صاعقه، سقوط کالا از کشتی به دریا، طغیان توسط آب نمک و شیرین ناشی از آب دریا، دریاچه یا رودخانه. ، ورود به کشتی، دستگاه. همچنین حمل و نقل زمینی، کانتینر و انبار کالا و از دست دادن کل هر بسته کامل کالا در هنگام بارگیری یا تخلیه از کشتی را پوشش می دهد.

  • خطرات بیمه‌شده تحت شرایط A

بیمه بار تحت شرایط الف کاملترین نوع پوشش بیمه بار است که کلیه خطراتی که در حین حمل بار را تهدید می کند تحت پوشش بیمه باربری قرار می گیرد. البته معمولاً استثنائاتی برای بیمه شرط A وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید.

بیمه خسارت کل بار

بیمه خسارت کل بار

یکی از انواع دیگر پوشش های بیمه باربری مجموع ضرر نام دارد که فقط خسارت بار را پوشش می دهد. این بیمه نامه زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که کالا بر اثر حادثه ای مانند آتش سوزی، غرق شدن یا از بین رفتن کامل از بین رفته و هزینه تعمیر یا نجات از ارزش کالا بیشتر باشد.

مدارک مورد نیاز برای صدور بیمه‌نامه باربری

برای صدور بیمه نامه باربری، بیمه شده یا ذینفع باید ابتدا فرم پیشنهاد بیمه بار را تکمیل، امضا و مهر کند. سپس نوبت به بیمه گر می رسد که تصویر فاکتور یا پیش فاکتور را ارسال کند. دپارتمان های صادرکننده بیمه آسماری پس از بررسی و تعیین نرخ حق بیمه، میزان حق بیمه را به بیمه گذار اعلام و در صورت تایید نسبت به صدور بیمه نامه اقدام می کنند. با استفاده از خدمات بیمه آسماری در مناطق آزاد می توانید در اسرع وقت بیمه باربری را دریافت کنید.

مدارک مورد نیاز برای بازرسی خسارت بیمه بار

برای دریافت خسارت ناشی از حوادث در بیمه باربری باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • فرم درخواست تکمیل شده
  • کپی بیمه نامه و الحاقیه های مربوطه
  • کپی (نه فتوکپی) بارنامه، فاکتور، لیست بسته بندی، گواهی مبدا و گواهی بازرسی کالا در مبدا، در صورتی که بیمه نامه دارای بانک ذینفع باشد، مدارک مذکور باید به تایید بانک مربوطه برسد.
  • سایر مدارک مندرج در شرایط شخصی بیمه نامه

نکته نهایی در مورد بیمه باربری چیست؟

حمل و نقل کالا یکی از اجزای جدایی ناپذیر هر فعالیت تجاری یا تولیدی است. اما آنچه در این بین قابل ذکر است این است که این حادثه هرگز گزارش نمی شود و با وجود پیشرفت های عظیم در دانش و فناوری و توسعه زیرساخت های حمل و نقل، همیشه احتمال خطراتی برای بار شما وجود دارد. آنچه در مواقع خطر باعث آرامش شما می شود، وجود بیمه بار و حمل بار با پوشش مناسب است.

بیمه باربری یکی از قدیمی ترین انواع بیمه نامه است که بر اساس آن شرکت بیمه متعهد می شود در صورت مفقود شدن یا آسیب دیدن کالا در حین حمل کالا از نقطه ای به نقطه دیگر در اثر وقوع، مبلغی را که از شما دریافت می کند، متعهد می شود.

 

بیمه انرژی چیست و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *